Doelgroep

In de wereld van de zorg zien we vaak veel competitie terug. Zorgverleners moeten zich onderscheiden, bewijzen en bijzondere kenmerken leveren. De focus hierop ondermijnt naar ons idee hetgeen waar het omdraait: er simpelweg zijn. Dat is misschien niet bijzonder, maar wel heel belangrijk.

Je kunt er vanuit gaan dat je altijd een bekend gezicht tegenover je hebt zitten. Dit zijn begeleiders die je dagelijks ziet en die jou daardoor goed leren kennen. Die kennis is nodig om de optimale omgeving te creëren waarin maatwerk geleverd kan worden. Wij hebben dan ook niet de intentie om groter te worden.

De boerderij van Zorg & Zo is gelegen in het rustige dorpje Den Nul te midden van het natuurgebied de Duursche Waarden. De dorpen Olst en Wijhe zijn op fietsafstand en ook is er op 100 meter van het terrein een busverbinding naar Zwolle of Deventer.

Kleinschalig is bij ons ook echt kleinschalig! Er is continuïteit en wanneer er iets speelt wat verandert moet worden zijn de lijntjes heel kort. Dit betekent dat er altijd snel actie kan worden ondernomen wanneer dit nodig is. Het mooie van de Nederlandse zorg is dat er een groot spectrum aan aanbieders is waarbij voor (bijna) iedereen wel een goede invulling te vinden is. Stichting Zorg & Zo is er voor die mensen die zo zelfstandig mogelijk willen (leren) leven, maar daarbij wel de zekerheid nodig hebben om altijd op iemand terug te kunnen vallen.

Zorg & Zo biedt de mogelijkheid om op gezette tijden je medebewoners te ontmoeten voor bijvoorbeeld het opstarten van dag bij de begeleiding aan de keukentafel of het nuttigen van de gezamenlijke maaltijd.