Medewerkers: Even voorstellen

 

Ik ben Brigitta Burger, sociaal-agogisch werker en BMR therapeute.
Vanuit een commerciële achtergrond, horeca-ondernemer en boekhoudster, ben ik in 2008 begonnen met Zorg & Zo (inmiddels Stichting Zorg & Zo). Ik combineer het wonen en werken met onze cliënten op de woonboerderij in Den Nul.
Vanuit mijn overtuiging dat het simpeler kan in de zorg is deze woonvorm ontstaan.
Ik vind dat onze cliënten net zoveel recht hebben op een “normaal” leven, als ieder ander in Nederland. Waarom zou het feit dat je een beperking hebt, tegelijkertijd inhouden dat je geen zeggenschap en verantwoording over je eigen leven hebt? Het is mijn overtuiging en visie dat de aanwezigheid van continue ondersteuning en begeleiding op de boerderij, gewoon wonend tussen onze cliënten in, al heel veel druk van de schouders van onze cliënten weghaalt. Zonder dat we etiketten plakken leveren we voor onze cliënten maatwerk en goede zorg.
Openheid en transparantie staan hoog in mijn vaandel.


Mijn naam is Jo-Ann Oosterbroek en ik ben maatschappelijk werker en begeleider bij st. Zorg & Zo. Na mijn studie Engelse Taal & Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ben ik een totaal andere kant op gegaan: de zorg. 
Een goede keuze! Ik heb vanaf 2013 bij een grote instelling gewerkt en heb op diverse groepen en werkplaatsen ervaring op mogen doen.
Vanaf 2015 ben ik ook werkzaam bij Zorg & Zo en vanaf 1 januari 2019 ben ik volledig betrokken en onderneem ik mee. In 2021 heb ik de opleiding hypnotherapeut afgerond om meer inzicht te krijgen in de werking van het onbewuste (want daar maken we onze keuzes!). 
Wat mij aanspreekt in het werk is het feit dat je niet alleen met je verstand bezig bent, maar met wie jij zelf bent en wie de ander tegenover jou is. Wat heeft hem of haar gevormd en hoe kun je ondersteuning bieden bij de verandering die veel van onze cliënten in hun leven zoeken? Mijn overtuiging is dat inzichten geven (spiegelen) en de eigen verantwoording onderstrepen het proces verbeterd. Uiteindelijk ligt de bal bij de cliënt. Daarbij wordt je ook regelmatig zelf aan het denken gezet en zul je veel moeten schakelen; dat houdt het werk uitdagend!  

 

Mijn naam is Janine te Riele en ik ben medewerker maatschappelijke zorg en persoonlijk begeleider. Al vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met mensen met een beperking want mijn achterneef had Down Syndroom. Ik kwam wekelijks op de woonvorm en ging met iedereen om zoals je met iemand hoort te gaan. Respectvol en gelijk. Ik vind het erg belangrijk om dat in mijn werk uit te stralen en mee te geven aan de ander. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.  Ik werk al zeker 10 jaar in de zorg en ik heb al bij verschillende doelgroepen mogen werken waardoor ik erg veelzijdig ben en goed kan ik spelen op de wensen en behoeften van de mensen met wie ik werk. Sinds juni ben ik werkzaam bij st. Zorg & Zo en ik werk hier met veel plezier! Doordat het een kleinschalige woongroep is kun je veel tijd en aandacht geven aan de mensen wat ik als zeer prettig ervaar! Ik ben vrolijk, zorgvuldig, meelevend en opgeruimd en ik merk dat de mensen met wie ik werk dit als prettig ervaren.